Korte films Alfa-college

Een andere manier van werken, van lesgeven en van organiseren. Dat is wat Alfa-college graag wil als het om haar toekomst gaat. Zodat de dienstverlening nog beter aansluit op dat wat studenten nodig hebben. En er nog beter kan worden voldaan aan vraagstukken waar de maatschappij voor staat of om vraagt zodat de studenten uiteindelijk als ze het Alfa-college verlaten zo goed mogelijk voorbereid zijn op hun rol in de samenleving. Om medewerkers te prikkelen en te stimuleren na te denken over deze interne beweging genaamd DO!, maakten we twee films waarin de student centraal staat. De eerste was The Chase. De tweede The Future. En aangezien het om jonge studenten gaat moest de sfeer van de filmpjes daar natuurlijk wel een beetje op aansluiten.

Het verhaal

In de eerste film The Chase zien we twee mensen (symbool voor studenten) die op de vlucht zijn. Om uit de handen van hun achtervolgers te blijven en het busje te bereiken dat hun de stad uit brengt worden ze op afstand geholpen door een control center (de docenten en medewerkers van het Alfa-college). Hieruit krijgen ze aanwijzingen waar ze heen moeten, worden stoplichten op groen gezet etc. zodat ze zo snel en goed mogelijk op de plek van bestemming aankomen. Het hele verhaal symboliseert de weg die studenten hebben af te leggen vanaf het moment dat ze op het Alfa-college komen tot het moment dat ze klaar zijn en op eigen benen staan.

In de tweede film The Future zien we medewerkers van het Alfa-college in een laboratoriumsituatie. Een leerling staat in een futuristische capsule waarin hij wordt bestudeerd en proeven met hem worden gedaan. Zo hopen de onderzoekers te weten te komen hoe ze de leerlingen zo goed mogelijk kunnen helpen en begeleiden. Het blijkt een droom te zijn van één van de medewerkers tijdens een vergadering.

Productie

Strategie, concept en storyboard: Frisse Verhalen
Film en regie: Patrick van der Wal i.s.m. Frisse Verhalen
Edit: Patrick van der Wal